Euroen faldt under paritet over for dollaren

DOLLAR-indekset, der steg til over 107 i sidste uge, fortsatte sin stigning i denne uge og ramte sit højeste niveau siden oktober 2002 i nærheden af ​​108,19.

17:30, 12. juli, Beijing-tid, var DOLLAR-indekset 108,3.Us juni CPI vil blive frigivet på onsdag, lokal tid.I øjeblikket er de forventede data stærke, hvilket sandsynligvis vil styrke grundlaget for, at Federal Reserve kan hæve renten med 75 basispoint (BP) i juli.

Barclays offentliggjorde et valutaudsigt med titlen "En dyr dollar er summen af ​​alle halerisici", som så ud til at opsummere årsagerne til dollarens styrke - konflikt mellem Rusland og Ukraine, gasmangel i Europa, amerikansk inflation, der kunne presse dollaren højere mod større valutaer og risikoen for recession.Selvom de fleste tror, ​​at dollaren sandsynligvis vil blive overvurderet på lang sigt, vil disse risici sandsynligvis få dollaren til at overskride på kort sigt.

Referatet fra Federal Open Market Committees pengepolitiske møde i juni, der blev offentliggjort i sidste uge, viser, at fed embedsmænd ikke diskuterede en recession.Fokus var på inflation (nævnt mere end 20 gange) og planer om at hæve renten i de kommende måneder.Fed er mere bekymret for, at høj inflation bliver "fastfæstet" end risikoen for en potentiel recession, hvilket også har sat skub i forventningerne om yderligere aggressive rentestigninger.

I fremtiden tror alle kredse ikke på, at DOLLAR vil svækkes væsentligt, og styrken vil sandsynligvis fortsætte."Markedet satser nu 92,7% på en renteforhøjelse på 75BP ved Feds møde den 27. juli til et interval på 2,25%-2,5%.Fra et teknisk synspunkt vil DOLLAR-indekset pege på modstand ved 109,50 efter at have brudt 106,80-niveauet, fortalte Yang Aozheng, kinesisk chefanalytiker hos FXTM Futuo, til journalister.

Joe Perry, senioranalytiker hos Jassein, fortalte også journalister, at DOLLAR-indekset har bevæget sig højere på en velordnet måde siden maj 2021, hvilket har skabt en opadgående vej.I april 2022 blev det klart, at Fed ville hæve renten hurtigere end forventet.På kun en måned steg DOLLAR-indekset fra omkring 100 til omkring 105, faldt tilbage til 101,30 og steg derefter igen.Den 6. juli stod den på den opadgående bane og udvidede for nylig sine gevinster.Efter 108-mærket er "topmodstanden den højeste i september 2002 på 109,77 og den laveste i september 2001 på 111,31."sagde Perry.

Faktisk er dollarens stærke præstation i vid udstrækning "peer", euroen tegner sig for næsten 60% af DOLLAR-indekset, euroens svaghed har bidraget til dollarindekset, den fortsatte svaghed af yen og pund bidrog også til dollaren .

Risikoen for recession i eurozonen er nu langt større end i USA på grund af den alvorlige indvirkning på Europa af konflikten mellem Rusland og Ukraine.Goldman Sachs satte for nylig risikoen for, at den amerikanske økonomi går ind i recession næste år, til 30 procent, sammenlignet med 40 procent for euroområdet og 45 procent for Storbritannien.Derfor er Den Europæiske Centralbank fortsat forsigtig med at hæve renten, selv i lyset af høj inflation.Eurozonens CPI steg til 8,4 % i juni og kerne-CPI til 3,9 %, men ECB forventes nu i vid udstrækning at hæve renten med kun 25BP på mødet den 15. juli, i skarp kontrast til Feds forventning om en renteforhøjelse på mere end 300BP dette år.

Det er værd at nævne, at Nord Streams naturgasrørledningsselskab sagde, at det midlertidigt lukkede to ledninger af naturgasrørledningen nord Stream 1, som drives af selskabet fra kl. 19 Moskva-tid den Dagen for rutinemæssigt vedligeholdelsesarbejde, rapporterede RIA Novosti den 11. november Nu hvor vintergasmangel i Europa er en sikker ting, og presset er ved at opbygge, kan dette ifølge agenturet meget vel være halmstrået, der knækker kamelens ryg.

Den 12. juli, Beijing-tid, faldt euroen under paritet over for DOLLAR til 0,9999 for første gang i næsten 20 år.16:30 på dagen handlede euroen omkring 1,002.

"Eurusd under 1 kunne udløse nogle store stop-loss-ordrer, inducere nye salgsordrer og skabe en vis volatilitet," sagde Perry til journalister.Teknisk set er der support omkring områderne 0,9984 og 0,9939-0,9950.Men den implicitte volatilitet på årsbasis steg til 18,89, og efterspørgslen steg også, hvilket indikerer, at handlende positionerer sig for en potentiel pop/bust i denne uge."


Indlægstid: 13-jul-2022